کارگاه آموزشی اکسیژن درمانی در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت با حضور دکتر ابراهیم یاری نسب متخصص داخلی برگزار شد.
کارگاه آموزشی اکسیژن درمانی در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت با حضور دکتر ابراهیم یاری نسب متخصص داخلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛ در حال حاضر با توجه به پاندمی کووید 19 و نیاز به اکسیژن درمانی در این بیماران و بروز علائم خفیف تا شدید نظیر سندرم پریشانی حاد تنفسی ( ARDS)، نحوه اکسیژن درمانی در این بیماران می بایست به صورتی انجام گردد تا هم مشکل تنفسی بیماران مرتفع گردد و هم بر اساس تسهیلات موجود، پیش بینی ها و آمادگی های لازم نیز در نظر گرفته شود.
به همین منظور واحد آموزش بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت، اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی اکسیژن درمانی با همکاری دکتر ابراهیم یاری نسب متخصص داخلی (سرپرست بیمارستان) برای پرسنل بخش های اورژانس، کووید، ICU در 4 روز متوالی نمود.
در این کارگاه آموزشی سرپرست بیمارستان و علی اکبر اکبرپور؛ سوپروایزر آموزشی بیمارستان در مورد اهمیت اکسیژن درمانی در بهبود وضعیت بیماران، مضرات مصرف بی رویه اکسیژن، مباحث مربوط به اکسیژن درمانی، روش های معمول تجویز اکسیژن از قبیل سوند نازال(بینی)، ماسک معمولی و ماسک ذخیره دار، سیستم های با جریان زیاد اکسیژن، ماسک ونچوری(ماسک تخصصی اکسیژن درمانی) به توضیحات کامل پرداختند.
دکتر ابراهیم یاری نسب گفت: استفاده نادرست از اکسیژن می تواند علاوه بر هدر رفتن منابع گران قیمت اکسیژن نه تنها به بیمار کمکی نکند بلکه باعث صدمه به بیمار از طریق ارائه مقدار نامناسب و روش نادرست تجویز اکسیژن گردد. اکسیژن به عنوان یک دارو میزان مصرف معین، طریقه مصرف مشخص و عوارض مخصوص به خود را دارا می باشد.
متخصص داخلی بیمارستان افزود: اولین نشانه های مسمومیت با اکسیژن به علت اثرات تحریکی ناشی از آن می باشد که به صورت تراکئوبرونشیت (التهاب حاد مجاری تنفسی) ظاهر میشود و به صورت سرفه بدون خلط، درد زیر جناغ و گرفتگی بینی پیشرفت می کند و ممکن است که علائمی همچون خستگی، تهوع، بی اشتهایی و سردرد گزارش شود و وسایل مختلفی برای تجویز اکسیژن وجود دارد که نوع وسیله کاربردی بر اساس وضعیت بیمار و میزان تجویز اکسیژن مورد نیاز تعیین می شود به طوری که ممکن است با انتخاب یک وسیله اکسیژن درمانی نامناسب به جای کمک به بیمار به او ضرر برسانیم.
وی در پایان اذعان کرد: یک اشتباه بسیار شایع در مصرف اکسیژن،بازماندن شیر اکسیژن در حالی است که بیمار از آن استفاده نمی کند.به خاطر داشته باشیم هدر رفتن منابع اکسیژن در شرایط کرونا علاوه بر هزینه های مالی برای بیمارستان،باعث کمبود اکسیژن برای بیماران درگیر کرونا و سایر بیماران میشود.
در ادامه این کارگاه علی اکبراکبرپور؛ سوپروایزر آموزشی در مورد درمان با اکسیژن و عوارض اکسیژن درمانی، علل هایپوکسمی(کاهش اکسیژن خون)، اصول اکسیژن درمانی، پالس اکسیمتری(دستگاه سنجش میزان اشباع اکسیژن خون)، انواع ماسک و طریقه صحیح گذاشتن ماسک و کاربرد هر یک از ماسک ها، اشتباهات رایج در اکسیژن درمانی توضیحاتی ارائه دادند
در پایان این کنفرانس آموزشی پرسنل به صورت عملی ماسک گیری، گذاشتن ایروی (راه هوایی) را بر روی مولاژ ( آدمک مصنوعی تمرینی) تمرین کردند و از پرسنل شرکت کننده در این کارگاه آموزشی آزمون پست تست گرفته شد.